måndag, januari 15, 2007

Storm och enfald

Så kan vi lägga den 14:e januari till minnet som en dag då det rörde på sig nåt så ordentligt. Och visst handlar det om allas vår Pelle. Det faller sig väl naturligt antar jag. Och först och främst -medierna. Visst är det bra att det rapporteras om vad som händer och så vidare. MEN jag känner att de går allt för hårt åt mot elbolagen - E-on i synnerhet. Okej, de har inte gjort så bra från sig efter Gudrun - men de har lärt sig. När jag hörde en intervju i lokal-TV med en representant så kändes frågorna riktade som kritik mot dem med tonfall och allt. Och seriöst! Låt dem va! När något sånt här händer - det är ju uppenbart att det är massivt så kan de inte gå ut på natten och röja, det är ju rent livsfarligt.

Och livsfarligt ja. Fyra personer har omkommit i stormen. I alla medier var det genomgående tipset: Gå inte ut! Men stannar folk hemma? Nej. De går och handlar och allt. Även här var det en intervju på lokal-TV med en kille från farmartjänst som var ute och röjde på vägarna och hans arbete försvårades inte bara av att det ständigt föll nya träd över vägen - utan också av att det var många bilar ute. En bild visade ett gäng bilar som stod och väntade - och några som stod och pratade. Kan bara tänka mig vad som sades - nåt i stil med "Det är för dåligt att de inte kan hålla ordning på vägarna!" Är det storm ska man inte åka ut med bilen längre bitar. Seriöst! Det var en man som omkom när ett träd föll över hans bil. Maximal otur, men jag måste fråga mig vad hans ärende ute var. Det var säkert inget direkt livsnödvändigt. Det brukar inte vara det. Killen som omkom utanför Ullarded dog i tjänst, det säger det mesta om hur farligt jobbet är för de som röjer upp på vägarna. Och hur vikigt det är att STANNA HEMMA när det blåser. Man får väl se till att ha lite nödförråd om man bor ute på landet. Så mycket har man väl lärt sig från alla stormar som drabbat landet...

Tåg inställda, inte oväntat det heller. Men händer något sånt så måste det finnas tålamod. Att det är människor som är bittra efter Gudrun kan jag förstå, men jag är såpass optimistisk att tro att el- och telebolag och så har lärt sig av sina misstag. Sen är det andra saker som fått mig att tycka att de inte är riktigt kloka, men det hör inte hit.

Etiketter:

4 kommentarer:

Klockan januari 15, 2007 8:39 em , Blogger Gunnar sa...

Du verkar lite anti på de som inte respekterade naturkrafterna. Att ge sig ut i stormen kanske var deras enda chans att få lite spänning i tillvaron :) Sen var det några som fick en darwinaward för besväret, men sånt är livet.

 
Klockan januari 15, 2007 10:04 em , Blogger Jorma sa...

Nja, mer anti de som klagar när de väl hamnar i fast där i skogen - för SURPRISE det ligger träd på vägen.

 
Klockan januari 15, 2007 10:07 em , Blogger Gunnar sa...

Dom ville ju ha trädet på bilen ju. Spänning spänning. Nu blev de tvungna att stanna och så är lugnet lite väl bedövande och då kommer klaget krypande.

 
Klockan januari 18, 2007 7:50 em , Anonymous Anonym sa...

Hej Jorma
Nu har du visst kommit igång och fått inspiration till bloggandet igen!:)Gillar du att spela TP?
Vi har alfapet hemma

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida