måndag, april 21, 2008

Hur var det nu hiv smittar...?

Efter så många år trodde man att "världens största demokrati" kommmit såpass långt att veta att hiv inte smittar genom annat än blod och sexuella kontakter utan kondom. Men trots detta så nekas gruppen Alcazars Andreas Lundstedt inresevisum, högst troligt på grund av att han är smittad med hiv.

Aftonbladet

Det har gått nästan 30 år sedan aids började spridas, och på många platser är det en epidemi av gigantiskt slag. Mest på grund av att information om hur man skyddar sig och /eller undviker att smitta andra. På grund av vissa religiösa värderingar - mestadels av kristen sort - så nämns inte att den lilla gummigrejen känd som kondom kan skydda duktigt. Men men, nejdå. Och människor dör på grund av att de inte får eller har råd med de mediciner som behövs för att bromsa sjukdomsförloppet på grund av medicinbolagens girighet.

Hiv och aids är en del av världens vardag, vi känner till den så väl, hur kommer det sig att det fortfarande finns så mycket okunskap om sjukdomen, hur den smittas och att visa respekt för de som är smittade. USA ligger lååååångt bort från att kunna betraktas som en demokrati när det kommer till många saker, däribland detta.

Etiketter: ,

4 kommentarer:

Klockan april 21, 2008 1:49 em , Blogger ann@karin sa...

Och tänk om Andread lundstedt inte berättat själv att han var smittad... då hade dom ju kunnat få in skiten utan att veta om det...

 
Klockan april 21, 2008 2:42 em , Blogger Jorma sa...

Japp, och då skulle hela USA's befolkning riskera att bli smittad. MAn blir ju bara arg!

 
Klockan april 27, 2008 8:44 em , Blogger SqZ sa...

Hm, det går inte så bra att kommentera dina inlägg :-/

 
Klockan april 28, 2008 6:32 fm , Blogger SqZ sa...

Jag fick en massa felmeddelanden igår men nu tycks det funka fint igen.

 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida